ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΚΑΡΜΑΝΙΟΛΑ Ε.Ο. ΠΑΤΡΩΝ-ΠΥΡΓΟΥ (ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 23/10/2021)

 

ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ: 

ΣΧΕΤΙΚΑ ME ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΚΑΡΜΑΝΙΟΛΑ

 Ε.Ο. ΠΑΤΡΩΝ-ΠΥΡΓΟΥ

 (ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 23/10/2021)



Πάλι θρηνήσαμε θύματα στον δρόμο καρμανιόλα εθνικής οδού Πατρών-Πύργου.
Κι ενώ εδώ και δεκαετίες όλες οι κυβερνήσεις ανακοινώνουν την κατασκευή νέου αυτοκινητόδρομου ταχείας κυκλοφορίας ασφαλών προδιαγραφών που θα συνδέει την Πάτρα με τον Πύργο και την Αρχαία Ολυμπία, τίποτα δεν έγινε.

Ο μοναδικός δρόμος που υπάρχει μέχρι σήμερα κατασκευάστηκε την δεκαετία του ‘80 με χρήματα από την Παγκόσμια Τράπεζα (ΔΕΙΤΕ.. WORLD BANK (Bretton Woods). ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑΤΑ: ΕΡΓΟ: ΟΔΟΣ ΠΑΤΡΑ-ΠΥΡΓΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑ(100 χιλιόμετρα). 
ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ 1976 https://alfeiospotamos.gr/?p=8868) για την ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας ώστε να μεταφέρονται τα προϊόντα πιο γρήγορα, γι’ αυτό και είναι ανοιχτού τύπου με διασταυρώσεις που συνδέουν τις πόλεις και τα χωριά.
Το αποτέλεσμα μετά από τόσα χρόνια με την αύξηση της κυκλοφορίας είναι η εκατόμβη θυμάτων από τροχαία που συμβαίνουν σχεδόν κάθε εβδομάδα.
Από το 2007 μας ανακοινώνουν την κατασκευή νέου αυτοκινητοδρόμου και μέχρι σήμερα 2021 δεν έχει ξεκινήσει κανένα έργο!
Αντ’ αυτού, προκλητικά και ξεδιάντροπα μας ανακοινώνουν ότι το μόνο που θα γίνει άμεσα είναι ο έλεγχος της κυκλοφορίας από την Ελληνική Αστυνομία με DRONES προκειμένου να κόβει κλήσεις… εναερίως! Δεν τους ενδιαφέρει η ασφαλής κυκλοφορία!
Είναι αδιανόητο για ένα Νομό που είναι πόλος έλξης λόγω της Ολυμπίας, της Ήλιδας, του Επικούριου Απόλλωνα, αλλά και των πανέμορφων παραλιών του, να έχει έναν αγροτικό και επικίνδυνο δρόμο που να συνδέει αυτούς τους τόπους και οι κυβερνώντες να εφαρμόζουν μόνο εισπρακτική πολιτική, παρακολουθώντας τα τροχαία θύματά τους από ψηλά με drones!


Ε.ΣΥ. - ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Εκ της Κ.Δ.Π.Δ.Π η ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΒΑΓΕΝΑ ΓΕΩΡΓΙΑ (ΤΗΛ. 6993013015)


https://esydpdp.blogspot.com/


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια