ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023: Προβλήματα με τάμπλετ, εφορευτικές επιτροπές και σύστημα μετάδοσης απολεσμάτων ....

Αρκετές ελλείψεις στις εφορευτικές επιτροπές οπως στην Κυψέλλη, στην Πάτρα και αλλου αναφέρθηκαν από νωρίς το πρωί σε αρκετά εκλογικά τμήματα, κάτι που παρακωλύει την εκλογική διαδικασία και που αναμένεται να έχει ως αποτέλεσμα και την καθυστέρηση της καταμέτρησης των ψηφοδελτίων αφού κλείσουν οι κάλπες.

Με τεχνικά θέματα, με μη παραλαβες ταμπλετ απο καποιους δικαστικους αντιπροσωπους ξεκίνησαν οι εκλογες...


Παράλληλα, σημειώθηκαν κάποια τεχνικά προβλήματα όσον αφορά το σύστημα ασφαλής μετάδοσης των tablet, με τους τεχνικούς να κάνουν ό,τι μπορούν για να τα επιλύσουν....

..σύμφωνα με πληροφορίες από τις 10 έως και τις 10:30 το πρωί είχε ανοίξει η πλατφόρμα του SRT, προκειμένου οι δικαστικοί αντιπρόσωποι να καταχωρήσουν τα ποσοστά συμμετοχής των εκλογέων. Κάποιοι δεν μπήκαν σε αυτό το διάστημα, λόγω τεχνικών δυσκολιών που παρουσιάστηκαν, οπότε δόθηκε παράταση για να περαστούν τα στοιχεία.


Ως εκ τούτου, μέχρι στιγμής δεν έχουμε το ποσοστό συμμετοχής στις εκλογές και γι’ αυτό έχει καθυστερήσει και η ενημέρωση από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλη Σταυριανουδάκη που ήταν προγραμματισμένη για τις 11 το πρωί. Η καθυστέρηση αυτή δεν αποκλείεται να επηρεάσει και το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Νωρίτερα είχαν παρουσιαστεί προβλήματα με την μη προσέλευση της εφορευτικής επιτροπής  σε κάποια εκλογικά τμήματα ή με τα τάμπλετ ορισμένων δικαστικών αντιπροσώπων.

Οι εκλογές ξεκίνησαν στις 7:00 σήμερα (21.5.2023), αλλά δεν λειτούργησαν με το… καλημέρα όλα τα συστήματα ασφαλούς μετάδοσης των αποτελεσμάτων (srt) που βρίσκονται σε όλα τα εκλογικά τμήματα της Ελλάδας.

Παρά τις δοκιμές που είχαν γίνει, με το ξεκίνημα των εκλογών, ένα μικρό κομμάτι των συστημάτων μετάδοσης των αποτελεσμάτων δεν λειτούργησε.
Σύμφωνα με την πρώτη ενημέρωση του Υπουργείου Εσωτερικών, από τα 21.467 συστήματα ασφαλούς μετάδοσης των αποτελεσμάτων (srt) που βρίσκονται σε όλα τα εκλογικά τμήματα της επικρατείας δεν έχουν ενεργοποιηθεί τα 16.


Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Μιχάλης Σταυριανουδάκη, θα έκανε στις 10:30 το πρωί ανακοίνωση, η οποία αναβάλλεται μέχρι και τώρα.

Ως εκ τούτου ενδέχεται να πάει πίσω το χρονοδιάγραμμα, που είχε γίνει γνωστό και προέβλεπε την πρώτη ασφαλή εκτίμηση στις 8.30 μ.μ., «νωρίτερα από κάθε άλλη φορά».
Πού οφείλονται οι καθυστερήσεις

Οι μεγάλες καθυστερήσεις, στη μετάδοση των έως τώρα στοιχείων από τα 21.457 εκλογικά τμήματα, οφείλονται σε τεχνικά προβλήματα στο σύστημα της Singular Logic.

πηγες
https://www.enikos.gr/
https://www.news247.gr/
https://www.newsit.gr/
https://www.iefimerida.gr/
https://www.dikaiologitika.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια