ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

ΤΑ ΜΗΛΑ ΤΩΝ ΕΣΠΕΡΙΔΩΝ – ΑΤΛΑΝΤΑΣ

ΤΑ ΜΗΛΑ ΤΩΝ ΕΣΠΕΡΙΔΩΝ – ΑΤΛΑΝΤΑΣ


ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ




Στα ΜΗΛΑ ΤΩΝ ΕΣΠΕΡΙΔΩΝ, βλέπουμε ότι ο Ανταίος έπαιρνε δύναμη από την γη. Πολύ ωραία! Αφού ήταν τόσο δυνατός και ο Ηρακλής δεν μπορεί να τον νικήσει, αντιλαμβάνεται όμως ότι παίρνει δύναμη από την γη.
Άρα, χρησιμοποιεί το μυαλό στρατηγικά, τον σηκώνει από την γη για να μην έχει δύναμη και τον λιώνει στον αέρα. Δηλαδή, δεν τον άφηνε να πατήσει κάτω! Εδώ είναι ένα μεγάλο κομμάτι στρατηγικής ότι τόσο τεράστιο Γίγαντα τον νικάς με τον Νου. Αυτό θέλει να πει ο Άθλος.
Είναι στρατηγική: Τον σήκωσε στον αέρα και τον έλιωσε, τον κτυπούσε στα βράχια, χωρίς ο Ανταίος να πατάει στην γη για να μην παίρνει δύναμη από την γη.
Έτσι και σήμερα εμείς ανάλογα, βλέπουμε από που παίρνει κάποιος δύναμη. Ποιος είναι ο εχθρός σου; Αυτός! Και από που παίρνει δύναμη; Κόψε την! Απο πού παίρνει δύναμη το ιερατείο; Από τα λεφτά του κόσμου! Γιατί τα δίνει; Από την Αντινόηση! Ωραία! Κόψε την ρίζα! Πρέπει να σκεφτούμε στρατηγικά και να δούμε τι ακριβώς είναι το πρόβλημα.

Αν ο Ηρακλής δεν το έβλεπε ότι παίρνει δύναμη από την γη, δεν θα το ήξερε. Κι αυτό έγινε, όταν την ώρα που πάλευαν, όταν τον σήκωσε, τον ένιωσε αδύναμο, και όταν τον έβαλε πάλι κάτω, είδε ότι έπαιρνε δύναμη. Όταν ο Ηρακλής το αντιλήφθηκε δεν τον άφησε να ξανακουμπήσει στην γη. Τον πήρε αγκαλιά και τον έλιωσε, τον κοπανούσε στα βράχια μέχρι να του σπάσει το κεφάλι!
Πρέπει να καταλάβουμε λοιπόν πού είναι το πρόβλημα και πού υποφέρει. Όλοι λοιπόν υποφέρουν από το μάζεμα που κάνουν! Πρέπει λοιπόν να τους το στερήσεις. Πρέπει να δεις πού είναι το πρόβλημα! Αν δεν καταλάβεις, δεν ξέρεις ποιον πολεμάς. Θα χάσεις! Τότε γιατί πολεμάς; Για να χάσεις; Άρα, πρέπει να αντιληφθούμε ποιο είναι το πρόβλημα της ανοησίας για να την κόψουμε. Και εμείς που μιλάμε με κάποιους πρέπει να κτυπήσουμε την ρίζα. Άρα, το πρόβλημα το κόβουμε, το εξαφανίζουμε! Αλλιώς θα κτυπάμε γερούς τοίχους και αυτούς δεν τους κτυπάς, τους πηδάς! Ή θα τον σπάσουμε όλοι μαζί! Μαζευόμαστε και τον σπάμε, ή τον πηδάμε. Είναι στρατηγική κίνηση του Ηρακλή αυτό που κάνει!
Τα Μήλα των Εσπερίδων δεν τα πήρε ποτέ ο Ηρακλής! Κάποια στιγμή σήκωσε όλον τον πλανήτη στην πλάτη του. Δεν πήρε τα Μήλα και για αυτό νίκησε τον Άθλο. Ούτε ο Άτλαντας πήρε τα Μήλα. Κορόιδεψε τον Ηρακλή και του λέει: «μπορώ να τα πάρω εγώ! Κρατάς λίγο τον πλανήτη;». 

Κι ο Ηρακλής κράτησε τον πλανήτη. 




Ειδικά τα Μήλα των Εσπερίδων είναι καθαρά θέμα Γνώσης και Επίγνωσης. Δηλώνει ότι στον δρόμο του Ηρακλή βρέθηκαν πολλοί για να κοροιδέψουν τον Ηρακλή και να τον βγάλουν από τον δρόμο του. Αυτό γίνεται γιατί θα σε βγάλουν πολλοί από τον δρόμο σου, αλλά εσύ πρέπει να φτάσεις στο σημείο να αποφασίσεις ποιος είναι ο σωστός δρόμος.
Εκείνη την ώρα, είναι καθαρά Νόηση και Λογική δική σου, ποιον δρόμο θα ακολουθήσεις. Αυτός όμως είχε πάρα πολύ Γνώση!
Εδώ μας δηλώνει ότι μπορεί να έχουμε πολύ Γνώση και Επίγνωση και είναι τέτοιο το στάδιο που νομίζουμε ότι τα ξέρουμε όλα, αλλά κάποια στιγμή πάλι πρέπει να πάρουμε ένα άλλο δρομολόγιο και να χαράξουμε μια συγκεκριμένη πορεία.
Άρα, πολύς κόσμος νομίζει ότι έχει πάρει πολλή Γνώση και έχει φτάσει στο απόγειο, αλλά είναι ακόμα στο απόλυτο μηδέν. Αυτό είναι ένα πρόβλημα σε αυτούς που λένε ότι έχουν Γνώση. Και εκεί πρέπει να βρεις πάλι τον δρόμο σου και να μην χαθείς στην Γνώση και να αποφασίσεις τον κατάλληλο δρόμο για να τελειώσεις τον Άθλο, ο οποίος είναι τεράστιος και πολύ μακρινός.
Βλέπουμε λοιπόν τον Ηρακλή να παίρνει όλη την Ανθρωπότητα στην πλάτη του. Αυτό είναι ένα δείγμα ότι ο Ηρακλής ήταν τόσο παγκόσμιος που πήρε τον πλανήτη στην πλάτη του, γιατί πραγματικά τον πήρε και με τους άλλους Άθλους τους. Προσπαθεί να τον ξεγελάσει τον Άτλαντα και να του δώσει πάλι την Γη στα χέρια του. Ο Άτλαντας δεν είναι τυχαία προσωπικότητα και σαν παρουσία και σαν ενέργεια. Αυτός δεν πήγε ποτέ να φέρει τα Μήλα. Του είπε: «κράτα λίγο και θα σου πω». Τον κοροϊδεύει ξανά βέβαια ο Ηρακλής και του λέει: «κράτα να βάλω μια κουβερτούλα…» κι αυτό είναι μεταφορικό κι όχι κυριολεκτικό και έφυγε.

Μετά, ελευθερώνει τον Προμηθέα. Αλλά δεν παίρνει τα Μήλα, ήταν ανάμεσα στα Μήλα και στον Προμηθέα και αποφάσισε να ελευθερώσει τον Προμηθέα και μετά να πάρει τα Μήλα, ακόμα και αν δεν προλάβαινε. Πήρε σωστή απόφαση. Τα Μήλα δεν τα ακούμπησε και τα κέρδισε, γιατί δεν τα πήρε. Τα Μήλα δεν παίρνονται! Είδες τι λέει ο Μύθος, όπως τον έχουν κάνει, γιατί ο Μύθος είναι η Ιστορία. Τα πήρε πάλι η Θεά Αθηνά. Α, ωραία! Τα έδωσε και τα ξαναπήρε! Ποιος ο λόγος να τα πάρει η

Θεά Αθηνά; 




Η Θεά Αθηνά δεν ακούμπησε πουθενά! Δεν ακούμπησε τα Μήλα ο 

Ηρακλής.

Έφτασε μέχρι την Γνώση που ήταν τα Μήλα, την 

κατέκτησε την Γνώση, έγινε η Επίγνωση του και δεν 

χρειάστηκε ποτέ να τα πάρει, γιατί την Γνώση δεν 

μπορείς να την εγκλωβίσεις, δεν μπορεί να την κρατάει 

κάποιος. 


Αυτό είναι κατά την άποψη μου είναι ο Άθλος. Και χιλιάδες άλλες αναλύσεις, μην νομίζεις ότι είναι μόνο αυτό. Υπάρχουν χιλιάδες θέματα κάθε Άθλος που μπορεί να μιλάμε μέχρι αύριο και να συγκρίνουμε και αποδεικνύουμε πώς έχει γίνει το κάθε τι!
Πώς να πάρεις την Γνώση; Πάρε την! Πώς να την πάρεις; Μπορείς μόνο να την αλλοιώσεις, αλλά δεν γίνεται να την εγκλωβίσεις.
Υπάρχει μια παγκόσμια Γνώση. Δεν μπορείς να την πάρεις! Μπορείς να την κατακτήσεις, αλλά δεν μπορείς εσύ να την πάρεις! Κανείς δεν μπορεί να την εγκλωβίσει, παρά μόνο να την αλλοιώσει και να την κρύψει. Δεν γίνεται να την πάρεις. Όταν φτάσεις στο απόγειο της μπορείς μόνο να την κατακτήσεις, αλλά να την στερήσεις και να μην έχει κανείς άλλος, δεν γίνεται, γιατί είναι η 

ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΗ.

Δεν γινόταν να τα πάρει τα Μήλα. Το Μήλο είναι μεταφορικό. Η Γνώση είναι διάχυτη στο Σύμπαν! Πώς θα την εγκλωβίσεις; Είναι σαν να θέλεις να κάνεις θρησκεία την Κοσμοθέαση.

 Έ, δεν γίνεται! Δεν μπορείς να την βάλεις στην αποθήκη, σε ένα χαρτί, σε ένα μήλο ή σε μια μπάλα. Δεν μπορείς να την εγκλωβίσεις. Μπορείς όμως να την κατακτήσεις και να έχεις Επίγνωση της Γνώσης κι αν το κάνεις αυτό, τότε κέρδισες τα Μήλα των Εσπερίδων.

Όσο και να κρύψεις την Γνώση, θα έρθει ο χωροχρόνος που θα βγει. Αυτός είναι ο Άθλος! Κανένας δεν μπορεί να κρύψει την Γνώση. Και τώρα όλα αυτά τα ζώα τόσα χρόνια αυτό κάνουμε, έχουμε μεσαίωνα συνεχώς, ήρθε η ώρα να την πάρεις όλη την Γνώση.

Αλλά, από εκεί και πέρα θα κοιτάξεις, τι θα την κάνεις και πώς θα την χρησιμοποιήσεις με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΒΟΥΛΗΣΗ, γιατί η Γνώση είναι μεγάλο μαχαίρι με δύο κόψεις. Μπορεί να σε προστατεύσει, μπορεί να σε σκοτώσει ή να σε τρελάνει. Μπορεί να σου κάνει πολλά!
 Άρα, το θέμα είναι πώς θα την χρησιμοποιήσεις. Από σένα εξαρτάται σε ποιες φόρμες και σε ποια λογικά κανάλια θα την βάλεις. Να παράγεις δημιουργία ή να παράγεις κακό; 

Πάλι μια 

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!





ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

https://alfeiospotamos.gr/?p=18373

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

https://alfeiospotamos.gr/?p=17627

HΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ:

https://www.e-synews.gr/wp/

ΕΛΕΥΣΙΣ ΡΑΔΙΟ:

https://eleysisradiotv.blogspot.com

"ΑΛΦΕΙΟΣ ΠΟΤΑΜΟΣ":

https://alfeiospotamos.gr/

1. ΠΡΟΦΙΛ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ:

http://www.artemis-sorras.gr

2. ΠΡΟΤΑΣΗ 600 ΔΙΣ:

http://600dis.oramaellas.gr

3. ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΗΜΩΝ:

http://dimoi.oramaellas.gr

4. ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ:

http://trapeza-anatolis.oramaellas.gr

5. SORRAS TV

https://www.youtube.com/channel/UCzmavZuisZ4a1DvHu8-6UwQ



Ε.ΣΥ. - ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΒΑΡΒΑΣΑΙΝΑ ΗΛΕΙΑΣ, Τ.Κ. 27131, ΕΛΛΑΣ

Τηλ. 26210 44277, Ε-mail: esydpdp@gmail.com

 

FACEBOOK

twitter

INSTAGRAM





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια